Jobb színek az új Canon poszternyomtatókkal

A nagyformátumú imagePROGRAF modellek 12 féle pigmentalapú tintával 20 százalékkal nagyobb színteret biztosítanak. Három új, nagyformátumú nyomtatót mutatott be a Canon, a 44 hüvelykes imagePROGRAF iPF8300, valamint a 24 hüvelykes imagePROGRAF iPF6350 és iPF6300 modelleket. A gyártó a ma elérhető legjobb minőséget ígéri a vízbázisú nyomtatók piacán, a Canon 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerére alapozva. A nagyobb pontosságú és kiterjedt színskálájú nyomatok a professzionális felhasználók kifinomultabb nyomtatási minőség iránti igényeit hivatottak kielégíteni.

A Canon kifejlesztette az új 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét, amelynek köszönhetően az új nyomtatók a korábbi imagePROGRAF iPFx100-sorozathoz képest mintegy 20 százalékkal szélesebb színskálát biztosítanak. Az új tintarendszer segítségével jobb minőségű, nagyobb telítettségű, élesebb fekete színekkel és egyenletes színárnyalatokkal rendelkező nyomatok készíthetők. Az új tinták innovatív polimerstruktúrája a gyártó közleménye szerint jobban ellenáll a karcolásoknak és védelmet nyújt a színek fakulása ellen, miközben csökkenti a patinásodást és semleges a megvilágító fényre, azaz beltéren és kültéren is gyakorlatilag azonos színt mutat.

Minden új imagePROGRAF modellt két fejlett, 1 hüvelykes nyomtatófejjel szereltek fel, amelyek mindegyike színenként 2560 fúvókát tartalmaz, és 2400x1200 dpi felbontás mellett négy pikoliteres (pl) cseppeket bocsát ki. A nagy felbontás miatt az új modellek pontosan, tisztán képesek megjeleníteni a részleteket is.

A megnövelt mechanikai merevségnek köszönhetően az új modelleknél még pontosabb a tinta elhelyezése, így jobb vonal- és szöveghűség, illetve egységesebb színvilág érhető el. A kiemelkedő képpontosság mellett az új termékek automata színkalibrációs funkcióval is rendelkeznek, amely a nagyteljesítményű belső érzékelőkkel pontosan észleli, beállítja és korrigálja a nyomtatófejek változásait, ezáltal állandó színhűséget biztosít. A színkalibrációs funkció egyszerűen elérhető a nyomtató kezelőfelületéről, és tíz perc alatt lefut a teljes folyamat.

Az új imagePROGRAF modellek támogatják a főbb szállítók - például CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld(PosterJet), GMG, ONYX Graphics és SCP - termékeit, így lehetővé teszik többek között próbanyomatok, tervek és kereskedelmi fotók nyomtatását is.

Az új Media Configuration Tool biztosítja, hogy az eredeti Canon márkájú papírok használata mellett a felhasználók saját módosításokat is végezhessenek a papírbeállításokon, így a harmadik féltől származó papírokra készített nyomatok is pontosak és magas minőségűek lesznek. A népszerű Hahnemuehle, Ilford és Sihl papírtípusok kompatibilis ICC-profiljai letölthetők a megfelelő vállalati webhelyekről. A Canon egy teljes körű, beolvasástól a nyomtatásig terjedő megoldást kifejlesztése érdekében olyan hardvergyártókkal is együttműködött, mint a Colortrac és a Contex.

A munkafolyamatok gördülékenysége, és a nagymennyiségű nyomtatás érdekében a Canon iPF8300 és iPF6350 nyomtató 80 GB kapacitású merevlemezzel (HDD) rendelkezik, amely a nyomtatási sor számára szolgál háttértárul, illetve lehetővé teszi a nyomtatóról a feladatok újranyomtatását. A magas termelékenység, valamint a teljes nyomtatási idő csökkentése érdekében az új modellek szabványos, gigabites Ethernet hálózati csatlakozóval és egy automatikus, kétpengés vágóval is rendelkeznek.

"Az elmúlt két évben a Canon saját ügyfélkutatásainak eredményei azt mutatták, hogy a nagyformátumú megoldások növekvő üzleti lehetőséget jelentenek számos - nyomtatással kapcsolatos - piaci szegmensben. A piaci igényekre válaszként az imagePROGRAF legújabb modelljeivel innovatív digitális képfeldolgozó technológiát vezettünk be. Az új berendezések kedvező üzemeltetési költség, és az elérhető legszélesebb színtér mellett biztosítanak kiváló minőségű nagyformátumú nyomatokat. Így segítik a professzionális felhasználókat, hogy új munkafolyamatok bevezetése nélkül is megfeleljenek ügyfeleik elvárásainak és javítsanak üzleti teljesítményükön" - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe LFP részlegének igazgatója.

Az új imagePROGRAF modellek 2010 áprilisától megvásárolhatók Európában.
Címkék: Canon