Canon PIXMA PRO-1 A3+ fényképészeknek

A Canon bejelentette a PIXMA Pro sorozat legújabb tagját, a PIXMA PRO-1 modellt. A világon az első, 12 különböző tintát használó, A3+ méretű nyomatok készítésére alkalmas nyomtató külső kialakítását az EOS család ihlette. A színes és monokróm módban is a lehető legjobb nyomtatási minőséget biztosító, stílusos modell a hivatásos és haladó szintű fotósok számára egyaránt ideális megoldás.

Az egyedülálló, 12 tintás rendszer jelentősen növeli a színtartományt, az új Chroma Optimizer technológiával együtt pedig teltebb fekete színt és egyenletes fényességet biztosít a felhasználók számára. Az öt monokróm tintával professzionális minőségű fekete-fehér nyomatok készíthetők: az árnyékos és a világos területek részletessége kitűnő, a színárnyalatok átmenetei egyenletesek, a szemcsésség pedig alacsony. Az új generációs LUCIA pigmentalapú tintáknak köszönhetően a képek tartósak, így akár értékesítésre vagy kiállításra is alkalmasak.

A PIXMA PRO-1 1200 ppi bemeneti felbontást támogat – amely a PIXMA Pro modellek előző generációinak kétszerese – így könnyedén megbirkózik a professzionális fényképezőgépek egyre növekvő pixelszámával, és akár 4800x2400 dpi felbontású nyomatok készítésére is alkalmas. Az új optimális képgeneráló (OIG) rendszer a fénykép színeinek elemzése után pontosan kiszámítja az ideális tintakombinációt és a tintacseppek térfogatát, amelyeket a Canon FINE nyomtatófeje a 12 288 fúvóka segítségével pontosan elhelyez a papíron.

Az OIG rendszer bármely nyomtatási mód és papírtípus használata esetén biztosítja a színhűséget, a természetes színátmeneteket és az egységes fényességet. A csatornánként 16 bites nyomtatásnak köszönhetően a színátmenetek a színes és monokróm képeken egyaránt finomabbak lesznek. A nyomtató három színes üzemmódot kínál a felhasználók számára: az új színesfotó-nyomtatási mód friss kék és zöld árnyalatokkal, a lineáris mód pedig lineáris színgörbék segítségével adja vissza a színeket. Az ICC profilok üzemmód segítségével a felhasználók papírspecifikus profilokat is használhatnak, vagy sajátokat hozhatnak létre.
A készül a gyártó bevallása szerint körülbelül 2 perc 55 másodperc alatt készít el egy kiállítási minőségű nyomatot, amely a PIXMA Pro9500 MkII esetében 7 perc 55 másodperc volt. A PIXMA PRO-1 típushoz leginkább hasonlító modellnél 2,5-szer nagyobb kapacitású tintatartályok biztosítják, hogy a készülék tintacsere nélkül is minél tovább használható legyen. A nyomtató mindkét oldalán elülső nyitható panelek találhatók, amelyeknek köszönhetően a tartályok egyszerűen elérhetőek. A nagyobb hatékonyság érdekében a hátsó tálcában akár 20 lapnyi fotópapír, míg a kézi adagolónyílásban akár 356 mm (14”) széles fotópapír és művészeti célokra készült nehezebb papír is elhelyezhető.

A PIXMA PRO-1 2011 novemberétől lesz elérhető Európában.

PIXMA PRO-1 legfontosabb jellemzői

  • A3+ méretű nyomatok készítésére is képes nyomtató, professzionális fotósok számára
  • Forradalmian új, kiemelkedő színskálát biztosító 12 tintás rendszer
  • Chroma Optimizer az egységes fényességért és az erőteljes, éles fekete színekért
  • Az optimális képgeneráló rendszer, mely növeli a színhűséget
  • Gyönyörű fekete-fehér nyomatok az 5 monokróm tintának köszönhetően
  • Az új LUCIA pigmentalapú festékek kiemelkedően tartós fényképeket garantálnak
  • Körülbelül 2 perc és 55 másodperc alatt készíthető kiállítási minőségű, A3+ méretű fénykép
  • A nagy kapacitású tintatartályok hosszú csereidőközöket biztosítanak
  • Számos támogatott papírtípus, többek között 356 mm (14”) széles, valamint vastag papírok támogatása
  • Easy-PhotoPrint Pro beépülő szoftver a hatékony nyomtatási munkamenetek érdekében
Címkék: imagePress