Ultrakompakt csekk szkenner a Canon-tól

A Canon bejelentette legújabb szkennerét, a Canon imageFORMULA CR-50 csekkolvasó modellt.
Az akár 50 csekk/perc beolvasási sebességet biztosító kompakt és költséghatékony eszköz kiváló megoldás a csekkek, utalványok és kuponok megbízható asztali beolvasására

Az imageFORMULA CR-50 modell számos szoftverfrissítést és szolgáltatást biztosít a felhasználók számára, így korszerűbb és költséghatékonyabb csekkes fizetési eljárást tesz lehetővé. A készülék ideális megoldás az olyan vállalkozásoknak, amelyeknek - a kirendeltségeken, a vállalat központjában vagy adminisztrációs helyszíneken - szükségük van a csekkek adatainak hatékony beolvasására. Az imageFORMULA CR-50 a nagy pontosságú adatrögzítés biztosítása érdekében egyrészt optikai (OCR), másrészt mágneses tintára épülő karakterfelismeréses (MICR) technológiát használ, amely növeli az olvasási pontosságot, és időt takarít meg a felhasználók számára.

Az imageFORMULA CR-50 a kiváló minőség és az élesebb képrögzítés elérésének érdekében számos hatékony képfeldolgozó szolgáltatást tartalmaz. A Fine Text Filtering funkció csökkenti a felesleges "zajt" a mintázott háttérre írt képeken. Az aktiválható beépített lehúzó segítségével - amely többek között az alacsony tintaszintre is figyelmeztet -, a jóváhagyási információk rányomtathatók a csekkre, amely segíti az auditáláshoz szükséges nyomon követési követelmények teljesítését. A "kiegészítő" szolgáltatás segítségével pedig a visszatérési vagy a csekkhez kapcsolódó adatok rányomtathatók a beolvasott képekre.

"A csekk számos piacon továbbra is fontos fizetési mód marad. Néhány szervezet decentralizált eljárásra tér át - és az ügyfelek csekkinformációit a kirendeltségeken olvassák be és rögzítik -, ezért a fizetések feldolgozásához gyorsabb és költséghatékonyabb megoldásokat keresnek. Az új, ultrakompakt CR-50 csekkolvasó kiválóan alkalmazható olyan munkakörnyezetekben, ahol a munkatársaknak kis pénztárpultokban vagy íróasztalokon kell a legjobb minőségben és pontosan beolvasniuk a csekkeket" - mondta Sean Suematsu, a Canon Europe dokumentumbeolvasási megoldásokért felelős európai igazgatója

A csekkek folyamatos feldolgozását a Canon papírkezelési technológiája biztosítja. A CR-50 infravörös adagolás-érzékelője észleli, ha az adagoló több csekket húz be, az állítható papírvastagság pedig biztosítja a megbízható csekkfeldolgozást, és minimálisra csökkenti a papír begyűrődésének kockázatát.

A speciális - például banki vagy pénzügyi - programokat használó ágazatok számára az imageFORMULA CR-50 modellhez egy szoftverfejlesztői készlet (SDK) is elérhető, amellyel a fejlesztők zökkenőmentesen integrálhatják a harmadik féltől származó szoftveralkalmazásokat a meglévő munkafolyamatokba.

Az imageFORMULA CR-50 2011. július 1-től lesz elérhető Magyarországon.

Címkék: imageRUNNER