Négy új Canon PIXMA MX otthoni és kisirodai multifunkciós nyomtató

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új Canon PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 nyomtatókat. Az otthoni és kisirodai használatra egyaránt ideális multifunkciós készülékek a PIXMA MX375, MX435, MX515 és MX715/MX895 modelleket váltják fel. A nyomtatók automatikus dokumentumadagolással és nagyteljesítményű, kifinomult szoftverekkel rendelkeznek a könnyű nyomtatás, másolás, lapolvasás és faxolás érdekében.

Megnövelt hatékonyság
Az otthoni és kisirodai felhasználás hatékonyságának növelésére, a továbbfejlesztett hardverelemeket tartalmazó PIXMA MX925 két új előoldali papírtálcát kapott, amelyek egyenként 250 lapnyi normál, illetve 20 lapnyi fotópapír befogadására képesek. Több rugalmasságot kínál azon felhasználók számára, akik fényképeket és irodai dokumentumokat egyaránt szeretnének nyomtatni, valamint az új papírtálcákkal a nagyobb nyomtatási feladatok elvégzése is könnyebbé vált. A korábbi modellhez képest a PIXMA MX925 nyomtatási sebessége is nőtt: az A4-es dokumentumok akár 10 kép/perc sebességgel is nyomtathatók színesben és 15 kép/perccel fekete-fehérben.


Gyorsan és egyszerűen beolvashatók és másolhatók a többoldalas dokumentumok a PIXMA MX395, MX455 és MX525 beépített, 30 oldalas automatikus dokumentumadagolójával (ADF); míg a PIXMA MX925 egy még termelékenyebb, 35 lapos ADF-et kapott. A PIXMA MX525 és MX925 nyomtatókkal még papírt is könnyedén megtakaríthatunk köszönhetően a professzionális, kétoldalas nyomatásnak. A két új modellbe nagyobb színes kijelző is került, amely közvetlen hozzáférést biztosít a felhő alapú szolgáltatásokhoz, a kétfunkciós panellel pedig közvetlenül a nyomtatóról, egyszerűen elvégezhető a nyomtatás, másolás, beolvasás és faxolás.

Immár a Canon PIXMA MX család összes tagja a nagyobb kapacitású XL tintapatronokat használja, amelyekkel több dokumentum nyomtatható ki olcsóbban, anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumokat kellene kötni. A PIXMA MX925-ben pedig a Canon nyomtatói közül elsőként használható az opcionális XXL pigment fekete tintapatron, amellyel akár 1000 oldalnyi A4-es dokumentum is kinyomtatható anélkül, hogy patront kellene cserélni.

Kifinomult szoftverek
Elsőként mutatkozik be az irodai PIXMA MX családban a Canon My Image Garden nevű szoftvere, amely kényelmes navigációt biztosít a nyomtatási és lapolvasási funkciók között. A My Image Garden egy „mindent egy helyen”-típusú platform, amely a Canon PIXMA nyomtatóihoz elérhető összes szoftvert egyetlen, könnyen kezelhető felület alá gyűjti, segítve az otthoni felhasználókat is az irodai folyamatok elvégzésében. Ilyen szoftver például a lapolvasási funkciók hatékonyabbá tételére szolgáló automatikus beolvasás, fényképbeolvasás és dokumentumbeolvasás, illetve az üveglapnál nagyobb képek beolvasása (illesztéssegéd) funkció. Az új nyomtatókkal továbbá az olyan felhőszolgáltatásokba is lehet közvetlenül dokumentumokat beolvasni/beszkennelni, mint például a DropBox vagy az Evernote, valamint készíthetők jelszóval védett PDF dokumentumok is a nagyobb biztonság érdekében.

Kapcsolódási lehetőségek
A PIXMA MX455, MX525 és MX925 széles körű csatlakozási lehetőségeket kínál, például az Android, iOS és Windows RT operációs rendszerek alatt is elérhető Canon Easy-PhotoPrint alkalmazással támogatja az okostelefonokról és táblagépekről történő nyomtatást is.


A beépített Wi-Fi révén a nyomtatók egyszerűen megoszthatók az otthon vagy az irodában található több PC között. Az MX525 és MX925 támogatják a PIXMA Cloud Link funkciót is, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok és Gmail-csatolmányok (JPEG vagy PDF fájlok) kinyomtathatók távolról, az interneten keresztül. A PIXMA Cloud Link közvetlen elérést kínál online fényképalbumokhoz illetve más hasznos nyomtatási sablonokhoz, naptárakhoz. A PIXMA MX455, MX525 és MX925 tartalmaz USB-csatlakozót is, vagyis a PDF és JPG formátumban beolvasott anyagok, illetve a faxok másolatai közvetlenül egy USB-s meghajtóra is menthetők.


Címkék: Canon