Canon MAXIFY GX5040: az új MegaTank MAXIFY GX újratölthető tintatartályos nyomtató kisvállalkozások számára

A Canon Europe bejelentette a MAXIFY GX nyomtatócsalád legújabb tagját, a MAXIFY GX5040 modellt. A kis és közepes méretű irodák és munkaterületek számára tervezett MAXIFY GX5040 egyfunkciós nyomtató a harmadik és eddig legkompaktabb MAXIFY GX modell, amely az újratölthető MegaTank technológiát használja. Fokozott vállalati biztonságot, sokoldalú és nagy sebességű nyomtatást kínál, ezzel együtt kevesebb állásidőt, alacsonyabb üzemeltetési költségeket és energiafelhasználást ígéri.

Kiváló minőség, alacsony üzemeltetési költségek

A kisvállalkozásoknak többé nem kell választaniuk az üzemeltetési költségek és a nagy volumenű, kiváló minőségű színes nyomtatás között. A MAXIFY GX5040 ideális prezentációs nyomtatásokhoz vagy marketinganyagok nyomtatásához, és 14 000 oldalii nyomtatására képes egyetlen pigmenttinta palackkészlettel, amely rendkívül tartós, víz- és szövegkiemelő-álló üzleti dokumentumokat készít, míg a beépített gazdaságos üzemmód funkció a normál üzemmódhoz képest 1,5-szeresére növeli az oldalkapacitást; nagyobb mennyiségű nyomtatások esetén egy teljes tintapalack készletből körülbelül 21 000 oldaliii nyomtatására képes.

A nagy sebességű, nagy mennyiségű nyomtatásról is gondoskodik a MAXIFY GX5040: a nyomtatási sebesség fekete-fehér nyomtatásnál körülbelül 24,0 lap/perc, színes nyomtatásnál 15,5 lap/perc, az első nyomat pedig fekete-fehér-ben mindössze hét másodperciv alatt készül el. A MAXIFY GX5040 ideális olyan helyzetekben, ahol gyors reagálásra van szükség, legyen szó akár ügyfélszolgálati pultokról vagy kis klinikákról. A MAXIFY GX5040 – jelentősen csökkentve a kiszervezési költségeket és a hatékonyságot – különböző hordozókra is képes nyomtatni, a borítékoktól kezdve a dekoratív kirakati plakátokon, az akár 1,2 méteres transzparenseken (csak normál papírral) keresztül egészen a vasalható transzferpapírokig és a mágneses fotópapírokig – egyetlen eszközzel többféle nyomtatási igényt is kielégítve így.

Több művelet, kevesebb állásidő

Mivel a MAXIFY GX5040 kevesebb napi szintű karbantartást igényel, a nyomtatónál a hatékonyság áll a középpontban. A MAXIFY GX5040 nagy kapacitású tintatartályai kevesebb újratöltést, kevesebb beszállítói megrendelést és kevesebb állásidőt jelentenek. A könnyen kezelhető tintapalackokat külön betöltőnyílásokkal tervezték, így csak a megfelelő színt lehet a nyomtató tintatartályaiba tölteni, a célzottan kialakított palackfúvókák pedig kiküszöbölik a tartály túlcsordulásának kockázatát. A nyomtató elülső részén található tintatartály-ablakoknak köszönhetően a tinta aktuális szintje egy pillanat alatt ellenőrizhető, így váratlan tintahiány többé nem fordulhat elő.

A MAXIFY GX5040 nagy kapacitású papírtálcája, amely a 100 lapos hátsó adagolóból és a 250 lapos elülső kazettából tevődik össze, ugyancsak kevesebb papír-újratöltést jelent, így a nyomtató mindig használatra kész – így a folyamatos nyomtatás nagy mennyiségben is lehetséges, anélkül, hogy vissza kellene térni a géphez. A tintatartály ablakokhoz hasonlóan a papírszint is könnyen ellenőrizhető egy gyors pillantással a nyomtató elülső kazettáján található kis ablakon keresztül. A kényelmes karbantartás érdekében a karbantartó kazetta egyszerűen cserélhető – így időt takaríthat meg a nyomtató javításra való elküldése vagy a szerelőre való várakozás tekintetében.

A MAXIFY GX5040 asztali számítógépről, laptopról vagy okoseszközről egyaránt használhatják a gyors és kényelmes nyomtatási funkciót a Canon PRINT alkalmazáson keresztül iOS és Android rendszereken, valamint az AirPrint® és Mopria® platformokon. Az extra kényelem és biztonság érdekében a felhasználókezelés azt jelenti, hogy a rendszergazda korlátozhatja a nyomtató funkcióit, megakadályozva az illetéktelen hozzáférést és műveleteket, a WPA2-EAPv révén elérhető továbbfejlesztett vállalati biztonság funkció mellett.

Műanyaghulladék- és energiamegtakarítás

A nagy kapacitású tintapalackok kevesebb újratöltést igényelnek – így kevesebb tintapatronra van szükség. Az egyoldalas nyomtatással azonos sűrűségű, kiváló minőségű automatikus kétoldalas nyomtatás azt is jelenti, hogy a MAXIFY GX5040 nyomtatóval papírt takaríthat meg. Az olyan öko beállítások, mint az automatikus be- és kikapcsolási módok azt jelentik, hogy a felhasználók úgy ütemezhetik a nyomtatót, hogy az csak munkaidőben legyen üzemképes.

Az egyfunkciós MAXIFY GX5040 csatlakozik a MAXIFY GX termékcsalád GX6040 (nyomtatás, másolás- szkennelés ADF-fel) és GX7040 (nyomtatás, másolás-szkennelés, fax D-ADF-fel) MegaTank modelljeihez. A 2021-ben piacra dobott két modellt azért vezették be, hogy a vállalkozások igényeinek megfelelő, robusztus, méretezhető és alacsony összköltségű nyomtatási megoldást kínáljanak.

Címkék: Canon