UNICOPY Irodatechnikai Szakszervíz
Információ: +36 (30) 9376 981|+36 (30) 6376 981|Cím: 9700 Szombathely, Rumi út 112.

Online
hibabejelentés

A hibabejelentés leghatékonyabb módja az online szerviz használata...

Tovább »
Online
árajánlatkérés

Amennyiben bármely termékünk felkeltette érdeklősését...

Tovább »
Számlálóállás
bejelentés

Berendezéseink számlálóállások elektronikus úton történő rögzítése...

Tovább »
Megrendelés

Amennyiben valamely termékünk elnyerte tetszését...

Tovább »

Újabb nagy formátumú nyomtató fejlesztések a Canon portfoliójában a grafikai piacnak

dátum: 2008. január 26. (szombat) 09:46:45  |  forrás: Horváth Iván

Újabb nagy formátumú nyomtató fejlesztések a Canon portfoliójában a grafikai piacnak

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette nagyformátumú nyomtató termékcsaládjának legújabb tagjait, a 44 hüvelykes imagePROGRAF 8100 (iPF100) és a 60 hüvelykes imagePROGRAF 9100 (iPF9100) modelleket, amelyek gyors, mégis magas minőségű nyomtatást biztosítanak költséghatékonyan a grafikai, fényképészeti, valamint a művészeti területeken tevékenykedő vállalkozások számára.

A már Magyarországon is kapható új készülékek teljessé teszik a Canon 12 színnel dolgozó, közelmúltban bevezetett, 17 hüvelykes iPF5100, valamint a 24 hüvelykes iPF6100 modelleket is tartalmazó, a grafikai, fotózási, művészeti piacnak szánt nagyformátumú berendezéseinek választékát. A Canon a szegmensben - folyamatos növekedés mellett - világszinten jelenleg 12 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, miközben folyamatos technológiai újításokkal, valamint új készülékek fejlesztésével fejezi ki a grafikai, fényképészeti és művészeti piac iránti elhivatottságát.

"A Canon művészeti és fényképészeti nyomathordozóival együtt az iPF8100 és iPF9100 nyomtatók kulcsszerepet fognak betölteni a professzionális fotósok és digitális technológiákat alkalmazó művészek számára tervezett nagy formátumú nyomtatók piacán" - mondta Lakos László, a Canon Hungária Kft. professzionális területekért felelős marketingspecialistája. "Fejlesztéseink során a nagyobb nyomatméretek elérése mellett arra is törekszünk, hogy olyan technológiai újításokat is tartalmazó termékeket vezessünk be, melyek nemcsak magas minőséget, de jól megfogható versenyelőnyöket is biztosítanak ügyfeleink számára" - tette hozzá Lakos László.

Fejlesztések a megnövelt sebesség és a magasabb minőség érdekében a 80 GB kapacitású merevlemezes meghajtóval kínált iPF8100 és iPF9100 modellek a második generációs LUCIA pigment alapú tintákat és a Canon legújabb, 12 színnel dolgozó tintarendszerét használják. A négy monokróm tinta (fekete, matt fekete, szürke és fotó szürke) újabb verzióival, valamint a piros, kék, zöld, cián, fotó cián, magenta, fotó magenta és sárga színű tintákkal a nyomtatók kifinomult színátmeneteket, ugyanakkor természetes hatású, szemcsézettség nélküli nyomatokat készítenek. A fejlesztések nyomán csökken a bronzosodás - a nyomtatott kép fémes hatású megjelenése - előfordulásának valószínűsége is, amely akkor jelentkezhet, ha nem merőlegesen tekintünk a nyomatra. A Canon LUCIA tintái jobban tapadnak, így a nyomat karcállósága is nő.

Az említett újításokon túl az új modelleknek a Canon saját fejlesztésű FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej-technológiája is növeli versenyképességét a piacon. A két nyomtatófej összesen 30.720, azaz színenként 2.560 fúvókán keresztül lövelli a tintát a nyomathordozóra.
Az új nyomtatófejeknek köszönhetően az imagePROGRAF nyomtatók elérik a 2400x1200 dpi-s felbontást, ahol a 4 pikóliteres adagolt tintacseppekkel érünk el rendkívül finom színárnyalatokat. A nyomtatók automatikusan érzékelik többek között azt is, ha valamelyik nyomtatófej eltömődött, így hosszabbítva meg azok élettartamát.

Új színkezelési technológia
Az iPF8100 és az iPF9100 a termékcsalád két kisebb tagjához hasonlóan a Canon újgenerációs "Kyuanos" színkezelési technológiáját használja, amely a különböző környezeti megvilágítási feltételek (pl. fluoreszcens, izzólámpás megvilágítás, közvetlen napfény) figyelembevételével korrigálja a színeket, és az azoknak megfelelő színbeállításokkal készíti el a nyomatot.
A nyomatok egyenletességének és színhűségének biztosítására a termékcsalád új tagjai is rendelkeznek az új, könnyen kezelhető színkalibrációs funkcióval. A precíz multiszenzor segítségével a pontos színkalibráció (átlagos delta E: 2.0 vagy kevesebb) alig 10 perc alatt elvégezhető.

Széleskörű funkcionalitás, kiegészítők A legújabb modellek - a termékcsalád kisebb termékeihez hasonlóan - olyan széleskörű funkcionalitással rendelkeznek, mint például a felhasználóbarát imagePROGRAF nyomtatóillesztő-program, amely tartalmazza a képek fogadására és kiválasztására beépített imagePROGRAF Front-Access funkciót. Ez a program teszi lehetővé, hogy a készülék a többi alkalmazással is kommunikáljon. Segítségével például képeket tölthetünk át digitális fényképezőgépről, melyeket összerendezve különböző képszerkesztő szoftverekbe, így PosterArtist-ba vagy Adobe Photoshop-ba importálhatunk. A megnövelt méretű vezérlőfelület és a hatékonyabb felhasználói támogatás lehetővé teszik a könnyű beállítást és felhasználóbarát kezelést. A nyomtatók kiegészíthetők a Canon új poszter-készítő szoftverével, a PosterArtist 2007-tel, amely professzionális poszterek és egyéb elrendezések létrehozására használható.

További friss híreink: